Interieuradvies

Ben je toe aan een nieuwe inrichting voor je woning of bedrijf? Heb je een woning gekocht of ga je misschien zelfs wel bouwen? Dan kan het interieuradvies van een professional heel waardevol zijn.

Het mooiste wat er is voor mij, is om particulieren en bedrijven te adviseren bij de inrichting van hun ruimte. Het fijne aan een interieuradvies is dat iemand een andere en professionele blik heeft op je interieur. Mensen krijgen bij mij een interieur dat bij ze past, een interieur waar zij zich prettig bij voelen, warm en huiselijk aanvoelt en een genot is om in te verblijven.

Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een interieurstylist?

Vaak is er onduidelijkheid over het verschil tussen een interieurarchitect/binnenhuisarchitect en een interieurstyliste. Het grote verschil tussen beide ‘titels’ is dat je als interieurarchitect een beschermde titel hebt. Hiervoor moet je echter wel ingeschreven staan in het architectenregister en daar jaarlijks een contributie voor betalen. Het belangrijkste verschil in opleiding is dat interieurarchitecten ook bouwkundig onderlegd zijn.

Dit betekent dat zij ook bouwkundige ingrepen mogen doen, een interieur volledig kunnen opbouwen al dan niet in samenwerking met een architect. Mocht je een woning of pand gaan bouwen dan is het heel handig om naast een architect ook al direct te kijken naar een interieurarchitect. Interieurarchitecten gaan naast de indeling van het interieur ook met je kijken naar bijvoorbeeld afwerkingen en verlichting. Als je dit op tijd doet, zijn heel veel punten nog mee te nemen in de bouw en voorkom je achteraf allerlei aanpassingen en grote meerwerkkosten.

Het beste interieuradvies voor je woning of bedrijf

Een interieuradvies kan een simpel advies zijn om je op gang te helpen tot een uitgebreid advies waarbij ik je volledig kan ontzorgen. Geen enkele opdracht is hetzelfde, een interieuradvies is altijd een vorm van maatwerk. We kijken gezamenlijk waar de grootste behoefte aan is en op welke wijze ik je daarin kan adviseren. Hiervoor starten we met een uitgebreide intake waarin we alles met elkaar doornemen. Na ons gesprek ontvang je van mij een offerte waarin ik alles duidelijk en puntsgewijs met je doorneem.

Van zakelijke opdrachten, tot particuliere projecten. Ik ben van alle markten thuis. Bekijk mijn projecten hieronder om een beeld van mijn stijl te krijgen. En wil je meer weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op!